Szeretné magyar nyelven olvasni ezt a cikket?

Mecanic auto

Număr locuri 24
Durata studiilor: 3 ani
Bursa profesională: 200 RON/lună
Înscriere: 4-8 iulie 2022

Misiunea specializării:
Absolvenții calificării profesionale “Mecanic auto” vor dobândi o serie de cunoștințe, abilități și atitudini care le vor permite să realizeze operații, cu grad redus de complexitate, de întreținere, reparare și verificare a stării de funcționare a autovehiculelor. totodată absolvenții vor acumula cunoștințe specifice și vor forma abilități necesare conducerii în siguranță a automobilului pe drumurile publice.


Competențe dobândite în calificarea mecanic auto:

Îți recomandăm, dacă...
Îți plac automobilele și dacă vrei să devii mecanic auto, iar pe viitor vrei să-ți deschizi propriul service auto. 

Știai că...?
Este o meserie cu care se câștigă foarte bine, dacă devii un bun meseriaș.Dacă vrei poți să continui studiile în învățământul liceal, unde vei termina clasa a XII-a,  poți să obții diploma de bacalaureat după care dacă vrei putea continua studiile în învățământul postliceal cu profil mecanic sau la facultate devenind inginer mecanic auto.

Principalele materii pe care le vei învăța:

Durata studiilor:

Durata studiilor în învățământul profesional la calificarea Mecanic auto este de 3 ani.

Posibilități de angajare:

Poți să te angajezi la orice service auto sau pot să devi întreprinzător având propria ta afacere, un atelier de mecanic auto pe specializarea care îți place cel mai mult din acest domeniu, în care vei deveni un specialist cu multe cunoștințe teoretice și practice.

Dosarul de înscriere va conţine următoarele documente :